DE VOORBEREIDING

DSC01058.jpgHet weer bepaalt of uw vaart doorgaat!
We nemen de beslissing de dag zelf rond de middag, nadat we de laatste update van de meteo bekeken hebben, ook dan zal de startplek bekend gemaakt worden aan de hand van de windrichting.DE BALLONVAART

De wind is onze meesterIMG_6612.jpg
Zodra we zijn opgestegen zijn we een speelbal van de heersende wind. De koers is de windrichting. Hooguit met wat hoogte variatie, waar dan ook andere winden heersen, kunnen nog enigszins andere koersen gevaren worden. Met uitzondering van de branders hoor je bijna geen andere geluiden.DE LANDING

DSC01112.jpg

Ballonvaren is een zeer veilige sport waar zelden ongelukken voorkomen!
Het spreekt voor zich, dat de piloot zo'n zacht mogelijke landing wil maken. Door een zeer sterke wind kan dit nog wel eens moeilijk zijn, maar desalniettemin, zal de piloot de landing veilig proberen uit te voeren.
STARTLOCATIES

IMG_0292.jpg

Onze startlocaties liggen in Zuid-Limburg
Naast een aantal vaste startlocaties, Cadier en Keer, Maastricht, Heerlen, Gulpen, Noorbeek kan ook gekozen worden voor andere locaties, waar de passagiers zelf graag willen starten.
KLEDING

IMG_7143.jpeg Ballonvaren is een sport, kleed je ernaar!
Wij adviseren U brandvrije sportieve kleding te dragen en stevig schoeisel. Wij adviseren voor zowel mannen als vrouwen een lange broek. U moet er echter van uitgaan, dan het in de mand absoluut niet kouder zal zijn, dan op de grond. M.a.w. U hoeft geen warmere kleren aan te doen.
TIJDSTIP VAART

DSCO2.jpgWe varen in de ochtend of de avond
De ochtendvaarten vinden meestal plaats direct na zonsopkomst terwijl de avondvaarten meestaal 1 1/2 uur tot 2 uur voor zonsondergang plaatsvinden.
VERZEKERING

U bent verzekerd!
IMG_6669.jpegAls passagier van Fun Balloons bent U verzekerd. Er is een verzekering afgesloten, die letselschade dekt, mits de passagier zich houdt aan de instructie van de ballonvaarder. Schade aan goederen is echter uitgesloten.